Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

DOMAČI TORTELINI – počitniška kuharija

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 03. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2013 / 13:43

DOMAČI TORTELINI – počitniška kuharija



TESTO

V mešanik ali na delovno površino stresemo izbrano moko, vdelamo jamico, dodamo jajca in po želji vodo, olje in morebitne dodatke za barvo. Vse sestavine najprej zmešamo v kašo, po potrebi dodamo še jajce ali rumenjak ali malo olja in vgnetemo voljno, a precej trdo testo.

Testo ročno gnetemo 8 minut, v mešalniku pa do dve minuti, da se gluten v moki prične sproščati in povzroči, da je testo gladko.

Testo zavijemo v folijo za živila. Pusti

OSNOVNO REZANČNO TESTO
400 g moke
4 jajca
1 rumenjak

POLNOVREDNO TESTO
400 g polnovredne pirine moke
3 jajca
2–3 žlice vode
1 žlica oljčnega olja

TESTO Z AJDOVO MOKO BREZ JAJC
200 g ajdove moke
200 g polnovredne pirine moke
125 ml vode
1 žlička moke guar
1 žlica oljčnega olja

OBLIKOVANJE TORTELINOV
Če imamo doma pozabljen strojček za izdelavo testenin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh