Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pegasti badelj – za zdrava jetra in še kaj

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 01. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2014 / 13:18
Pegasti badelj – za zdrava jetra in še kaj

Pegasti badelj – za zdrava jetra in še kaj

Pa smo spet tu, z novim vetrom v jadrih. Kje začeti? Menda naj bi vsako jutro pričeli tako, da iz telesa izplavimo presnovke, ki so se nabrali v telesu.

Pa smo spet tu, z novim vetrom v jadrih. Kje začeti? Menda naj bi vsako jutro pričeli tako, da iz telesa izplavimo presnovke, ki so se nabrali v telesu. S telesno vadbo, s pitjem primernih čajev ali presnih sokov. Med naravnimi živili, ki jih lahko pridelamo na svojem vrtu, je tudi pegasti badelj. Veliko je zadnje čase slišati o njem. In vse več ljudi ga sadi v vrt. S svojo pojavo nas spominja na osat, je tudi sorodnik artičoke. Rastlina je borka, močne rasti, okrepljena s premnogimi trni, zato do semena pridemo le stežka, saj nas bode tudi skozi rokavice. Uporabni so tudi listi, a večinoma uživamo semena. Da bi obnovili in prenovili svoje telo, pričenjamo novo kulinarično poglavje s pegastim badljem.

Pegasti badelj uživamo predvsem za obnovo in zaščito jeter. Vsaka jetrna poškodba, tudi zaradi delovanja različnih strupov, to je alkohola, onesnaženega zraka, strupa iz gob, antibiotikov ali analgetikov, kot je paracetamol, lahko okvari normalno jetrno delovanje.

Ze...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh