Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakon je pot svetosti

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 04. 01. 2014 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2014 / 08:26

Zakon je pot svetosti

Ko sva s Tatjano v petek zvečer stopali proti domačiji Habetovih iz Zadloga pri Črnem Vrhu nad Idrijo, sva obstrmeli zazrti v jasno nebo, posuto z zvezdami. Kot bi se nebo dotikalo zemlje. Lidija in Ciril Habe sta se poročila pred 26 leti, njun zakon pa je blagoslovljen z dvanajstimi otroki.
Ko sva s Tatjano v petek zvečer stopali proti domačiji Habetovih iz Zadloga pri Črnem Vrhu nad Idrijo, sva obstrmeli zazrti v jasno nebo, posuto z zvezdami. Kot bi se nebo dotikalo zemlje.

Lidija in Ciril Habe sta se poročila pred 26 leti, njun zakon pa je blagoslovljen z dvanajstimi otroki: Bernarda (25) študira dietetiko, Marta (24), teologijo, Ema (22) hodi na vzgojiteljsko, Franc (20) na gozdarsko fakulteto, Lovrenc (19) na fakulteto za elektrotehniko in multimedijske komunikacije, Lucija (17) je v 3. letniku srednje frizerske šole, Štefan (16) v 2. letniku logistične šole, Johan (13), Angela (10), Elizabeta (8), Jordana (5), Srečko (1). Kljub delu na večji kmetiji veje iz pogovora notranje veselje, hvaležnost za skupaj prehojeno pot in zaupanje.

Kako je kmetovati danes, ko je v trgovinah bolj cenjeno tuje kot domače?
Ciril: Do leta 2009 smo se ukvarjali s prirejo mleka, sedaj redimo krave dojilje. Če bi bil dvajset let mlaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh