Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne ribje jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 03. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2014 / 14:18
Postne ribje jedi

Postne ribje jedi

Tokrat vam ponujamo dve zelo preprosti jedi. Za pripravo ne potrebujemo veliko časa, sta pa polnovredna obroka. Ribe so za marsikoga zapostavljena jed. Verjetno zato, ker jih ne znamo pravilno pripraviti ali nimamo možnosti kupiti kakovostnih rib. Tokrat smo se lotili kuhanih rib. Ko jih pečemo, se nam kdaj zgodi, da postanejo zelo suhe in zato puste. Kuhane ribe pa so pripravljene nežno, brez maščob in so primerne tudi za dietno kuhinjo. Skuhamo lahko celo ribo ter odstranimo kožo in kosti. Tokratna recepta ne vsebujeta glutena.


RIŽOTA S KUHANO RIBO



300 g ribe brez kosti in kože (npr. file postrvi, lososa, soma)
4 rezine bio limone
230 g dolgozrnatega riža (lahko basmati)
nekaj semen koriandra (če imamo)
2 mladi (stoletni) čebuli
1 šop koprivnih poganjkov
2 trdo kuhani jajci
sveže...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh