Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Senica

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 03. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2014 / 11:52
Senica

Senica

Eno najlepših razgledišč nad smaragdno reko je na zahodnem robu Senice, 658 metrov visokega hriba, ki se dviga nad Mostom na Soči. Ker je v središču tega kraja malo možnosti za parkiranje, pustimo avto na parkirišču ob cesti proti Tolminu.

Konec prihodnjega meseca bo minilo sto let od sarajevskega atentata, v katerem je Gavrilo Princip ustrelil avstrijskega nadvojvodo Franca Ferdinanda in njegovo ženo. To je bil povod za začetek prve svetovne vojne, ki je opustošila tudi zahodni del Slovenije. Čeprav bo šele prihodnje leto stota obletnica prvih bojev na soški fronti, smo se po stari vojaški navadi že malo prej odpravili na izvidniški izlet v tamkajšnje kraje.


Pogled z razgledne točke na Senici na jezero, Most na Soči in Modrej

Eno najlepših razgledišč nad smaragdno reko je na zahodnem robu Senice, 658 metrov visokega hriba, ki se dviga nad Mostom na Soči. Ker je v središču tega kraja malo možnosti za parkiranje, pustimo avto na parkirišču ob cesti proti Tolminu – tam, kjer je odcep za Modrej. Potem krenemo peš v to vas, zavijemo desno proti Bači pri Modreju in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh