Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohod iz Babnega Polja na Babno Polico

Za vas piše:
Alenka Veber
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2014 / 09:09
Pohod iz Babnega Polja na Babno Polico

Pohod iz Babnega Polja na Babno Polico

Zavod Rihtarjeva domačija je na velikonočni ponedeljek, 21. aprila, pripravil tretji velikonočni dobrodelni pohod iz Babnega Polja na Babno Polico.


Zavod Rihtarjeva domačija je na velikonočni ponedeljek, 21. aprila, pripravil tretji velikonočni dobrodelni pohod iz Babnega Polja na Babno Polico. Kljub deževnemu vremenu se je pohoda udeležilo več kot 80 pohodnikov. Številni so se v župnijski cerkvi sv. Nikolaja udeležili tudi maše, ki jo je za notranjske izseljence daroval domači župnik Boštjan Modic.

Cilj pohodnikov je bila sosednja vasica Babna Polica, ki so jo pohodniki dosegli po dobri uri hoje. Tam so jih prijazno sprejeli domačini ter odprli vrata podružnične cerkve sv. Antona Puščavnika. Zavod Rihtarjeva domačija vsa sredstva iz svoje dejavnosti namenja obnovi rojstne domačije notranjskega izseljenskega pisatelja Franka Trohe Rihtarjevega v Babnem Polju. Letos mineva 120 let od njegovega rojstva. V preteklem letu pa je minilo 100 let, kar je mladi Troha zapustil domačo vasico. Ob obeh jubilejih je zavo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh