Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boj zoper revščino in lakoto

Objava: 17. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2014 / 07:29

Boj zoper revščino in lakoto

Papež Frančišek je 9. maja generalnega tajnika ZN Ban Ki Muna in voditelje uradov te mednarodne organizacije pozval k boju zoper siromaštvo in lakoto.

Papež Frančišek je 9. maja generalnega tajnika ZN Ban Ki Muna in voditelje uradov te mednarodne organizacije, ki so se zbrali na letno srečanje v Rimu, pozval k odločnemu boju zoper siromaštvo in lakoto. Dejal jim je, da je »pomemben del človeštva še naprej izločen od blaginje napredka«. Vsi, ki trpijo zaradi pomanjkanja in drugega, so ponižani na raven »državljanov drugega razreda«. Da se bo to spremenilo, so potrebni učinkoviti ukrepi zoper strukturne vzroke siromaštva in lakote. Poleg tega bi se morala mednarodna skupnost držav zavzeti za zdravo človekovo okolje in da bi imeli vsi ljudje dostojno delo. Potrebno bi bilo tudi »velikodušno in pogumno« določiti cilje trajnostnega razvoja.

Papež Frančišek je ZN obenem pozval k »primernemu zavarovanju« družine. Ta je »bistvena prvina« za vsak trajnostni gospodarski in družbeni razvoj. Potrebno je okrepiti zavest o tem, da je vsako človeško življenje sveto »od spočetja do naravnega konca« ter o njegovi nedotakljivosti.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh