Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gasilska društva na Sveti gori

Objava: 17. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2014 / 14:45
Gasilska društva na Sveti gori

Gasilska društva na Sveti gori

V soboto, 3. maja, smo se člani prostovoljnih gasilskih društev severno-primorske regije zbrali ob oltarju svetogorske Kraljice.


V soboto, 3. maja, smo se člani prostovoljnih gasilskih društev severno-primorske regije zbrali ob oltarju svetogorske Kraljice. Tokrat smo že sedmo leto na Sveti gori počastili svojega zavetnika in priprošnjika, ki je pred 1710 leti z mučeniško smrtjo dokazal svojo neomajno vero in zvestobo Bogu.

Praznovanja so se udeležila prostovoljna gasilska društva Ajdovščina, Avče, Col, Črni Vrh, Dorn­berk, Kanal, Kobarid, Podnanos, Selo, Šmarje in Vrhpolje ter PGD Knežak iz sosednje notranjske regije. Številni prapori so slovesnost še polepšali. Mašo je daroval svetogorski gvardijan p. Pepi Lebreht, ki je v občuteni pridigi poudaril, da je prva gasilka bila prav Marija, božja Mati, h kateri se vsi zatekamo po pomoč v raznih težavah. Somaševala sta župnik iz Kromberka Cvetko Valič in vojaški kurat Milan Pregelj, tudi sam gasilec. Ob »abrahamu« smo mu voščili in mu poda...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh