Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

(Ne)uspešna dražba

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 17. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2014 / 11:10

(Ne)uspešna dražba

V pregledu medijskih poročil je ob koncu minulega tedna prvo mesto pričakovano zasedala vest o javni dražbi, na kateri »trgu« ponujajo cerkev A. M. v župniji­ Maribor – Košaki. A je ta vest vendarle ostala dokaj skopa, saj jo je zaznamovalo dejstvo, da je bila draž­ba, sklicala za 9. maj, neuspešna.

V pregledu medijskih poročil, ki se dotikajo cerkvene tematike, je ob koncu minulega tedna prvo mesto pričakovano zasedala vest o javni dražbi, na kateri »trgu« ponujajo cerkev A. M. v župniji­ Maribor – Košaki. A je ta vest vendarle ostala dokaj skopa, saj jo je zaznamovalo dejstvo, da je bila draž­ba, sklicala za 9. maj, neuspešna.

Tak scenarij je bil jasen že vnaprej. Da v prvem dražbenem krogu ne bo zanimanja za nakup, je potrjevalo dejstvo, da k cerkvi v dnevih, ki jih je sodišče morebit­nim kupcem odredilo za ogled, ni prišel noben »interesent«, kmalu pa se je tudi izkazalo, da ni bila vplačana niti ena varščina. Uresničilo se je pričakovanje košaškega župnijskega upravitelja Igorja I. Novaka, ki je za Družino napovedal, da bo očitno »dražb več in da se tako odpira čas za nek pameten dogovor«.

Naslednja dražba naj bi bila še pred sodnimi počitnicami. Izklicna cena bo bistveno nižja, kot je bila prvič, in se bo z 1,7 milijona evrov verjetno prepolovila...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh