Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Špinača in fižol

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2014 / 10:25
Špinača in fižol

Špinača in fižol

Namaz in zvitki s špinača in fižolom

Le kakšen par sta? V tem času dober. Na vrtu, lahko tudi na okenski polici, nam je že zrasla špinača ali pa v kratkem še bo. Čim pogosteje jo režemo, tem bolj se obnavlja. Zdaj se pričenja njena sezona, saj ta povrtnina ne ljubi pripeke. Takrat enake jedi pripravljamo z blitvo, ki je povsem sredozemska rastlina in obožuje vročino. Fižol smo tokrat dodali zato, ker bi vas radi spodbudili k setvi. Po Janezu Nepomuku – »fižolarju« je pravi čas, da gre v zemljo. Slovenci radi sejemo visoki fižol, a tudi na nizkega za seme smo se navadili. Zakaj govorim o vrstah fižola? Ker smo tokrat uporabili turški ali laški fižol, ki je še posebej maslen in okusen, zato ga priporočam vsem. Posadite ga lahko tudi v prostorne sklede, saj cveti rdeče-belo. Na voljo je v treh barvah. Bel z bolj tanko lupino, rjav in vijoličen s črnimi lisami. Pri belem laškem fižolu je edina težava to, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh