Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vokalni kvintet Gorenjci in Ansambel Mihe Dovžana

Objava: 17. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2014 / 09:05

Vokalni kvintet Gorenjci in Ansambel Mihe Dovžana

Jeseni 1963 so se na pobudo skladatelja in zborovodje Danila Bučarja zbrali pevci Vokalnega kvinteta Gorenjci in začeli vaditi.
Jeseni 1963 so se na pobudo skladatelja in zborovodje Danila Bučarja zbrali pevci Vokalnega kvinteta Gorenjci in začeli vaditi. Sredi naslednjega leta so prvič javno nastopili. Nekaj mesecev za tem so se pridružili Ansamblu Mihe Dovžana in štiriindvajset let prepevali tudi z njim. Njihove melodije še danes predvajajo na glasbenih postajah.

V Naklem je že pred več kot sto leti pod vodstvom organista Viktorja Novinška deloval MePZ Pevski klub. Novinšek je leta 1906 ustanovil godbo, ki je po njegovem odhodu v Ameriko zamrla.

Po končani drugi svetovni vojni je kulturna in pevska dejavnost znova oživela. V Naklem so delovali kar trije zbori: moški in pod vodstvom učitelja Jožeta Kožuha odlična pionirski in mladinski pevski zbor. Večkrat sta bila povabljena v studio Radia Ljubljana, kjer sta pela v živo. Iz teh vrst so izšli trije člani Vokalnega kvinteta Gorenjci: baritonist Janko in prvi ten...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh