Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gasilci iz sedmih društev skupaj pri maši

Objava: 24. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2014 / 11:16
Gasilci iz sedmih društev skupaj pri maši

Gasilci iz sedmih društev skupaj pri maši

Cerkev sv. Duha je ob godu sv. Florijana letos že desetič sprejela četo gasilcev iz sedmih društev celjskega območja, ki so se želeli priporočiti in zahvaliti nebeškemu zavetniku ob njegovem godovnem dnevu.



Cerkev sv. Duha je ob godu sv. Florijana letos že desetič sprejela četo gasilcev iz sedmih društev celjskega območja, ki so se želeli priporočiti in zahvaliti nebeškemu zavetniku ob njegovem godovnem dnevu. Mašo v spomin na pokojne gasilce je daroval Srečko Hren, sooblikovali pa so jo domačini gasilci.

Ko uniformirani člani te človekoljubne organizacije berejo božjo besedo in prepevajo psalme, pokažejo, da se zavedajo, da kljub usposobljenosti uspeh ni odvisen samo od človeka. V intervencijah pogosto izpostavijo svoje življenje, zato je priprošnja k nebeškemu zavetniku še kako primerna. O pomenu gasilstva je v homiliji spregovoril župnik, ubrani glasovi s kora pa so pritegnili še vernike in zadonela je pesem prošnje in slavljenja. Ob sklepu maše se je predstavnik gasilcev Janko Turnšek zahvalil vsem gasilcem in se s skromnim darilcem oddolžil župniku Hrenu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh