Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Edinost Cerkve – naloga za vse

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 07. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2014 / 11:04

Edinost Cerkve – naloga za vse

Pred kratkim je Avstrijo vznemirila novica, da je zakonca Martho in Gerta Heizerja iz Tirolske doletela najhujša cerkvena kazen – izobčenje.
Pred kratkim je Avstrijo vznemirila novica, da je zakonca Martho in Gerta Heizerja iz Tirolske doletela najhujša cerkvena kazen – izobčenje. Martha in Gert sta med vodilnimi v gibanju Mi smo Cerkev, ki se že leta bojuje za reformo katoliške Cerkve po modernističnih načelih. Njun usodni prestopek je bil, ko sta od leta 2011 naprej v svoji hiši s somišljeniki obhajala evharistijo brez posvečenega duhovnika. Tako dejanje po kanonskem pravu spada med »delicta graviora«, se pravi med izjemno težke prestopke proti veri in edinosti občestva. Kazen zanj pa je lahko tudi izobčenje (ekskomunikacija).

Innsbruški škof Manfred Scheuer je sporočil, da izobčenje Heizerjevih »ni zmaga, temveč poraz za Cerkev«. Ko je nekdo izobčen, je Cerkev, Kristusovo mistično telo, prebodeno. Cerkvi je v naravi vključevanje, graditev občestva, edinost. Izključevanje ni njena »manira«. Če izključuje, izključuje greh, ne pa ljudi. Cerkev je, kot pravi zadnji koncil, »nekak zakrament ali zname...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh