Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ni vse zlato, kar se sveti

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 07. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2014 / 11:10
Ni vse zlato, kar se sveti

Ni vse zlato, kar se sveti

Vsakdo jo pozna, saj je med najpogostejšimi hišnimi ljubljenčki. Skoraj ga ni med nami, ki ne bi imel v svojem otroštvu vsaj ene, največkrat pa več.


Vsakdo jo pozna, saj je med najpogostejšimi hišnimi ljubljenčki. Skoraj ga ni med nami, ki ne bi imel v svojem otroštvu vsaj ene, največkrat pa več. Nemalokrat je bila darilo za rojstni dan, prineseno iz bližnje trgovine z malimi živalmi, za njen življenjski prostor pa ji je bila navadno odmerjena zgolj okrogla steklena posoda, v novejšem času morda nekoliko večji akvarij. Nezahtevna je in zato še toliko bolj priljubljena.

Prvotna domovina zlate ribice (Carassius auratus) je Azija. Domnevno so Kitajci že pred Kristusom med srebrno obarvanimi divjimi osebki odkrili rdeče in rumene in jih posebej vzgajali v ribnikih. Gojena zlata ribica, imenovana tudi zlati koreselj, se je sčasoma udomačila, s selekcijo pa so kasneje vzgojili številne različke, ki so danes na voljo ljubiteljem teh rib. Najbolj znani med njimi so pajčolanka, teleskopka in levjeglava zlata r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh