Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred nami je nogometni mesec

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 07. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2014 / 09:55
Pred nami je nogometni mesec

Pred nami je nogometni mesec

V četrtek, 12. junija, se bo v Braziliji s tekmo med domačo reprezentanco in Hrvaško začelo 20. svetovno nogometno prvenstvo. Čeprav na njem ne bo naših nogometašev, bomo tudi Slovenci zavzeto spremljali dogajanje na brazilskih zelenicah.


V četrtek, 12. junija, se bo v Braziliji s tekmo med domačo reprezentanco in Hrvaško začelo 20. svetovno nogometno prvenstvo. Čeprav na njem ne bo naših nogometašev, bomo tudi Slovenci zavzeto spremljali dogajanje na brazilskih zelenicah. Nogomet je pač najpomembnejša postranska stvar na svetu – pa če nam je to všeč ali ne.

Tudi na letošnjem prvenstvu sodeluje 32 reprezentanc, ki so razdeljene v osem skupin. Najboljših šestnajst (po dve iz vsake skupine) se bo uvrstilo v drugi del tekmovanja, kjer bodo na vrsti izločilni boji. Prvenstvo se bo končalo 13. julija s finalno tekmo v Rio de Janeiru.

SKUPINA A

Brazilija je edina igrala na vseh dosedanjih prvenstvih. Bila je tudi največkrat prvak (5-krat). Zadnji naslov je osvojila leta 2002 pod vodstvom Luiza Felipeja Scolarija, ki je tudi tokrat na čelu reprezentance. Bo ponovil uspeh? Za domače na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh