Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v stari Oselici ima prenovljen glavni oltar

Za vas piše:
A. B.
Objava: 14. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2014 / 08:01
Cerkev v stari Oselici ima prenovljen glavni oltar

Cerkev v stari Oselici ima prenovljen glavni oltar

V nedeljo, 1. junija, je bil za farane Stare Oselice poseben dan. V njihovi cerkvi spreobrnjenja sv. Pavla je prelat Anton Markelj blagoslovil prenovljen glavni oltar.

V nedeljo, 1. junija, je bil za farane Stare Oselice poseben dan. V njihovi cerkvi spreobrnjenja sv. Pavla je prelat Anton Markelj blagoslovil prenovljen glavni oltar. Spomnil se je naših prednikov, ki so nam z vero zapustili tudi kulturno bogastvo. Sedanja generacija pod vodstvom župnika Jožeta Pojeta ohranja njihovo dediščino in jo plemeniti za prihajajoče rodove. Ob župniku sta somaševala loški dekan Simon Fortuna in gorenjevaški župnik Gregor Luštrek.

Finančni vložek je bil precejšen, konservatorsko-restavratorski poseg Podobarstva Kavčič, d. o. o. pa zahteven. V zgibanki so predstavili potek del, ki so trajala do aprila 2014 pod vodstvom Francija Kavčiča in Julijane Urbančič v sodelovanju s strokovno sodelavko Anito Jakoš. Dela na slikah sta opravila mag. Anita Klančar Kavčič in Vid Klančar. Kakor ob vseh večjih slovesnostih je tudi tokrat oltarni prostor z velikim okusom okrasila oseliška rojakinja Bernarda Prosen. Po maši so se župljani zadržali v pogovoru ob prijaz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh