Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je normalno?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 21. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2014 / 10:07

Kaj je normalno?

Večina volivcev si želi, da bi jim demokratično izvoljena oblast omogočila življenje v blaginji. Čeprav so taka pričakovanja naivna, vsakokratne oblasti ne moremo kar odvezati odgovornosti za njen prispevek k oblikovanju razmer, v katerih si posamezniki in podjetja prizadevajo za blaginjo.

Večina volivcev si želi, da bi jim demokratično izvoljena oblast omogočila življenje v blaginji. Čeprav so taka pričakovanja naivna, vsakokratne oblasti ne moremo kar odvezati odgovornosti za njen prispevek k oblikovanju razmer, v katerih si posamezniki in podjetja prizadevajo za blaginjo. Zahtevati normalne razmere za poklicno in podjetniško udejstvovanje ni niti ambiciozno niti naivno.

Kateri ukrepi bi nas približali normalnim razmeram? Priporočila Evropske komisije iz Ocene proračuna in reformnih načrtov Slovenije za leto 2014, ki so bila objavljena v začetku junija, lahko vzamemo kot objektivne in dobronamerne napotke.

Priporočila lahko strnemo v dva sklopa. V prvem so ukrepi, ki bodo prispevali k normalizaciji slovenskega poslovnega okolja, kot so: učinkovito upravljanje z državnim premoženjem, nadaljevanje privatizacije, privatizacija bank, zmanjševanje ovir za poslovanje in boj proti korupciji. Drugi sklop priporočil pa se nanaša na zagotovitev finan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh