Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas kresničk

Objava: 05. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2014 / 11:42

Čas kresničk

Na predvečer praznika sv. Janeza Krstnika so se župljani župnije Preska in sosednje župnije Pirniče, tako kot pred triindvajsetimi leti, zbrali ob »Plečnikovi« kapelici v Bonovcu pri maši in molitvi za domovino.
Na predvečer praznika sv. Janeza Krstnika so se župljani župnije Preska in sosednje župnije Pirniče, tako kot pred triindvajsetimi leti, zbrali ob »Plečnikovi« kapelici v Bonovcu pri maši in molitvi za domovino. Strah pred dežjem je bil odveč, saj je veter med mašo razpihal temne oblake.

V teh dneh se svet vrti okoli nogometa, zato smo o tej temi poslušali tudi pri nedeljski maši v Izoli. »Brez zraka, ki je v žogi, ne bi bilo svetovnega nogometnega prvenstva,« je bila zanimiva iztočnica razmišljanja župnika Janeza Kobala.

Ministranti Žan, Jure, Jan, Gašper, Gregor, Tine, pa še en Jure ter Mark in Blaž so doma iz Dražgoš. Skupaj z mežnarjem Alešem in lanskim novomašnikom Brankom Setnikarjem sem jih ujela v objektiv na Binkoštno nedeljo, ko smo s sodelavci Družine obiskali župnije Železniki, Dražgoše in Zali Log.

Jure, Andrej in sestra Magda že vrsto let preverjajo znanje »mavričarjev« na Mavrično-katehetskih igrah. Otroci se na kviz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh