Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sveti general«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 19. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2016 / 08:49
»Sveti general«

»Sveti general«

Ko danes bereš bogat in razgiban življenjepis svetega Lovrenca, se čudiš, kako je zmogel en sam človek živeti tako intenzivno in narediti toliko dobrega.
Ko danes bereš bogat in razgiban življenjepis svetega Lovrenca, se čudiš, kako je zmogel en sam človek živeti tako intenzivno in narediti toliko dobrega. Deloval ni samo znotraj reda, pač pa dejansko po vsej Evropi: kot pridigar, borec zoper krive nauke, svetovalec, diplomat, mirovni posrednik in celo vojni kurat v bitki proti Turkom – na čelu vojske, s križem v roki! Bil je izjemen poznavalec Svetega pisma; pridigal je v vseh pomembnejših evropskih jezikih, tekoče je obvladal stare jezike: hebrejščino, grščino in sirščino. Poleg tega pa je še našel čas za goreče duhovno življenje ter maševanje, kjer je v zamaknjenosti preživel ure in ure.

Ime: Njegovo krstno ime je Julij Cezar, z vstopom v noviciat pa je dobil ime Lovrenc. Julij pomeni »Jupitrov, božji«, Lovrenc pa »izhajajoč iz mesta Laurentum pri Rimu«; drug pomen imena je izpeljan iz besede laur...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh