Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna delikatesa

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2014 / 12:47
Poletna delikatesa

Poletna delikatesa

Veste, o čem govorimo? O mladem grahu, ki še ni razvil odebeljenih semen.

Veste, o čem govorimo? O mladem grahu, ki še ni razvil odebeljenih semen. Gre za tako imenovani sladkorni grah, ki vsebuje več sladkorja. V trgovini ga je težko dobiti, našli bi ga na tržnici, a vso zgodbo dobimo, ko ga imamo na domačem vrtu in ga redno obtrgujemo ter sproti ustvarjamo priboljške jedem. Da ne bi samo cedili sline tistim, ki stročjega graha nimate, naj povemo, da ga lahko sejemo tudi v tem času, tudi v korita na balkonu, le paziti je treba na sivo plesen, ki se pri poletnih setvah graha zelo rada pojavi. Stročji grah sejemo v eno vrsto, tako, da ga obtrgujemo z obeh strani.

Pri nas lahko najdemo sorti angleški ljubimec in ambrosia. Stročji grah moramo obtrgovati na tri dni, sicer se nam stroki preveč odebelijo. Odebeljeni so še vedno uporabni, le lupina je trša, saj se razvijajo v vodi netopne vlaknine.



Ponavadi ga imamo tako malo, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh