Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V duhovnikovem rojstnem kraju

Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2014 / 12:58
V duhovnikovem rojstnem kraju

V duhovnikovem rojstnem kraju

V soboto, 21. junija, smo se romarji iz naše župnije pod vodstvom župnika Sebastjana Likarja odpeljali v njegove domače kraje na Gorenjsko.


V soboto, 21. junija, smo se romarji iz naše župnije pod vodstvom župnika Sebastjana Likarja odpeljali v njegove domače kraje na Gorenjsko. V kovaškem muzeju v Kropi smo poslušali izčrpno predstavitev težaškega življenja kroparskih žebljarjev, si ogledali muzejske zbirke in lepo urejen trg ter spoznali nekaj znanih Kroparjev iz preteklosti.

V cerkvi Sv. Duha v Bohinju smo obhajali »romarsko« mašo, zatem smo se sprehodili po planšarskem muzeju v Stari Fužini in spoznali zahtevno delo planšarjev na bohinjskih planinah. V Srednji vasi smo si ogledali ponovno delujočo mlekarno za izdelavo znanega bohinjskega sira, ki smo ga tudi poskusili in si ga priskrbeli za domače. Zadnje presenečenje nas je čakalo v starodavni Linhartovi Radovljici, kjer smo si ogledali mogočno župnijsko gotsko cerkev sv. Petra, župnijski atrij, kapelo sv. Rešnje krvi v cerkvi, bunker, preureje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh