Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Župnik in župan zasadila tri lipe

Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2014 / 10:06
Župnik in župan zasadila tri lipe

Župnik in župan zasadila tri lipe

Na večer pred dnevom državnosti so v Adergasu v sodelovanju z občino Cerklje na Gorenjskem pripravili ob župnijski cerkvi slovesnost, na kateri so zasadili in blagoslovili tri mlade lipe.


Na večer pred dnevom državnosti so v Adergasu v sodelovanju z občino Cerklje na Gorenjskem pripravili v središču vasi, ob župnijski cerkvi Marijinega oznanjenja, slovesnost, na kateri so v senci dvesto let stare lipe zasadili in blagoslovili tri mlade lipe, simbol slovenstva. Lipe sta zasadila cerkljanski župan Franc Čebulj in domači župnik Slavko Kalan, ki jih je tudi blagoslovil.

V kulturnem programu so nastopili člani domače vokalne skupine Fantje izpod lipe iz Adergasa pod vodstvom prof. Nancy Luise Sirc. Po blagoslovitvi lip je bila v župnijski cerkvi maša za domovino. Za sklep slovesnosti so v cerkvi pripravili še letni koncert otroškega pevskega zbora KUD Pod lipo Adergas z naslovom »Rad poletel bi« pod vodstvom Nancy Luise Sirc. Nastopili so še Klara Bedek na flavti, Mina Zorman na klavirju, Rudi Sirc na kitari, Maja Zupin na violi, Vesna Sirc na citrah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh