Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lovska« maša za pokojne in žive lovce

Objava: 02. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2015 / 15:16
»Lovska« maša za pokojne in žive lovce

»Lovska« maša za pokojne in žive lovce

Lovska družina Murska Sobota in lovski revir Krog sta v nedeljo, 6. julija, pri obnovljenem lovskem domu v Krogu v naravnem okolju pripravila »lovsko« mašo.


Lovska družina Murska Sobota in lovski revir Krog sta v nedeljo, 6. julija, pri obnovljenem lovskem domu v Krogu v naravnem okolju pripravila »lovsko« mašo za pokojne in žive lovce. Tokrat je prvič maševal murskosoboški škof Peter Štumpf ob somaševanju stolnega župnika Gorana Kuharja. Mašo so obogatili Prekmurski rogisti in kroški pevci. Škof se je v pridigi vprašal o vrednoti dela, ki je v zadnjem času vse manj ovrednoteno, ter vrednotah resnice in zaupanja, ki ju povsod primanjkuje. Čestital je lovcem, da skrbijo za naravo in divjad ter negujejo živalski svet v naravnem ravnovesju.

Po maši se je starešina lovske družine Ivan Karoli zahvalil škofu, v spomin pa so mu izročili darilo in knjigo »100 let lovstva na Slovenskem«. Sledilo je družabno srečanje z lovskimi specialitetami. Tudi za najmlajše je bilo poskrbljeno, kajti ta dan je iz Rakičana do kroškega lovs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh