Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus nas vabi v širino in globino

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 16. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2014 / 11:38

Jezus nas vabi v širino in globino

Prebirati, razmišljati in moliti ob odlomkih nedeljskih evangelijev je kakor odpraviti se na pot, na pot z Jezusom in njegovimi učenci, prvo Cerkvijo.

Prebirati, razmišljati in moliti ob odlomkih nedeljskih evangelijev je kakor odpraviti se na pot, na pot z Jezusom in njegovimi učenci, prvo Cerkvijo. Ko greš na pot, se pozanimaš za smer in kako boš prišel na cilj. Smer poti nam začrtajo posamezni evangelisti, tokrat evangelist Matej. Štiri evangelije je Cerkev potrdila kot zanesljiv navigacijski sistem. Cilj naše poti je osebno srečanje z Jezusom, notranja osvežitev in obogatitev, potrditev osebne vere vanj. Pot nas bo preko evangeljskih besed, pripovedi evangelista Mateja o veri kanaanske žene, vodila v tujino, na obalo južnega Libanona, kjer sta letoviški mesti Tir in Sidon.

Čista sredi nečistih. Rad poudarjam, da moramo biti vsaj toliko radovedni, da neki dogodek iz evangelija uvrstimo v Jezusov življenjski kontekst. Preden nam začne naš vodič evangelist Matej pripovedovati o veri kanaanske žene, piše o polemiki med Jezusom in farizeji. Šlo je za čistost oziroma nečistost. Farizeji in Judje nasploh so dajali vel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh