Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Na Jakobovi romarski poti ljudje srečajo sebe"

Objava: 16. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2014 / 13:07
"Na Jakobovi romarski poti ljudje srečajo sebe"

"Na Jakobovi romarski poti ljudje srečajo sebe"

V nedeljo, 27. julija, je bilo v župnijski cerkvi sv. Jakoba veliko bolj pisano kot običajno. Škofu Štumpfu sta se ob oltarju pridružila domači župnik Simon Štihec in ormoški župnik p. Drago Avsenak.


V nedeljo, 27. julija, je bilo v župnijski cerkvi sv. Jakoba veliko bolj pisano kot običajno. Škofu Štumpfu sta se ob oltarju pridružila domači župnik Simon Štihec in ormoški župnik p. Drago Avsenak, domačim vernikom pa so se pridružili romarji in člani Društva prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji.

Škof Štumpf je dejal, da na Jakobovi romarski poti ljudje srečajo sebe z molitvijo, premišljevanjem in z doživetjem skupnosti. Vse to pa je pomoč na poti v nebesa, ki si jo tlakujejo s služenjem in upanjem na božje usmiljenje. »Usmiljenje mora postati del nove kulture življenja,« je še dejal škof. Po maši je blagoslovil obnovljene kipe v cerkvi in dokončno označen del prekmursko-štajerske veje Jakobove romarske poti. Jakobovo pot in začetke društva je predstavil Metodij Rigler. Izrazil je željo, da bi slovenski »križ« Jakobove poti predvsem združeval. Takoj po maš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh