Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Robide in jogurt

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2014 / 12:47
Robide in jogurt

Robide in jogurt

Letos se radi pohvalimo, kako dobro so obrodile robide. Kako jih porabimo?


Letos se radi pohvalimo, kako dobro so obrodile robide. Kako jih porabimo? Veliko jih lahko pojemo, zamrzujemo za čase, ko jih na vrtu ni, pripravljamo sladoled, kuhamo marmelado in pripravljamo v sladkih pecivih. Te črne sladkokisle jagode se tako po barvi kot okusu odlično podajo k belemu jogurtu. Kako, preizkusite sami!

Počitnice še trajajo, vsak dan kuhamo za vso družino in včasih nam zmanjka zamisli. Sezona krompirjevih cmokov se je iztekla, no, morda se kje spet pričenja z letošnjim krompirjem, a tokrat bomo pripravili skutne cmoke s kokosom. Kokosova moka ni ravno zelo sočna, zato cmoki kar kličejo po omaki. Tokrat je to preprosto jogurt z medom.

Pripravili bomo sočno pito z robidami in jogurtom. Robide lahko zamenjate z drugim sadjem, tudi z breskvami ali slivami bo izredna. Del moke lahko nadomestimo s kosmiči, dodamo lešnike, dišave po lastni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh