Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Sveto Trojico v Slovenskih goricah

Za vas piše:
Franci Klemenčič
Objava: 16. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2014 / 13:18
Romanje v Sveto Trojico v Slovenskih goricah

Romanje v Sveto Trojico v Slovenskih goricah

Številni verniki iz Pomurja in Slovenskih goric so v preteklosti na praznik porcijunkule, 2. avgusta, radi romali v Sveto Trojico v Slovenskih goricah.


Številni verniki iz Pomurja in Slovenskih goric so v preteklosti na praznik porcijunkule, 2. avgusta, radi romali v Sveto Trojico v Slovenskih goricah. Največ jih je prišlo že na predvečer in so vso noč v cerkvi Sv. Trojice bedeli, molili in peli. Starejši se spominjajo, da so bili med romarji tudi otroci.

Romanje k Sv. Trojici je bilo množično, vse dokler je bilo moč ob tem prazniku dobiti popolni odpustek izključno v »frančiškanskih« cerkvah. Sedaj je odpustek mogoče dobiti v vseh cerkvah, zato je romanje zamrlo. Kljub temu je bilo letos v soboto, 2. avgusta, pri Sv. Trojici pri mašah več ljudi kot sicer, nekaj nas je prišlo tudi zato, da bi obudili romanje. Porcijunkula je sicer ime cerkve sv. Marije Angelske blizu Assisija, ki jo je obnovil sv. Frančišek. Te odpustke je sv. Frančišek izprosil od papeža za vse obiskovalce cerkva, ki so jih vodili bratje franč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh