Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srebrni jubilanti na ekumenski romarski poti po Armeniji in Gruziji

Objava: 16. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2014 / 13:49

Srebrni jubilanti na ekumenski romarski poti po Armeniji in Gruziji

Srebrnomašniki so se s škofom msgr. Metodom Pirihom ter nekaterimi drugimi romarji podali na pot po Armeniji in Gruziji.

Srebrnomašniki so se s škofom msgr. Metodom Pirihom ter nekaterimi drugimi romarji podali na pot po Armeniji in Gruziji. Organizacijo so zaupali agenciji TRUD, ki je pripravila bogat program in poskrbela za njegovo nemoteno izvajanje.

Začetek poti je bilo v armenski prestolnici Erevan, kjer so leta 2001 slovesno praznovali spomin na 1700 letnico sprejetja krščanstva kot uradne vere dežele, nekdaj raztezajoče se med Črnim, Sredozemskim in Kaspijskim morjem. V ta namen so postavili veličastno cerkev, posvečeno sv. Gregorju Iluminatorju (Razsvetitelju), katerega relikvije je prinesel sveti papež Janez Pavel II.

Zelo zanimiva je legenda armenskega naroda, ki pripoveduje o kralju Abgaru, da je pozval Kristusa, naj pride k njemu, kjer bo bolj dobrodošel kot med svojimi rojaki. Kristus mu je poslal svojega sorodnika sv. Juda Tadeja, ki je kasneje prinesel celo sulico, s katero je bil Jezus preboden na križu. Tudi apostol Bartolomej (Jernej) je bil prvi oznanjevalec kršč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh