Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter neba in Peter zemlje

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 23. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2014 / 13:49

Peter neba in Peter zemlje

V manj kot dveh mesecih se na 21. nedeljo med letom ponovi isti evangelij, ki smo ga slišali v nedeljo, 29. junija, na praznik apostolov Petra in Pavla.

V manj kot dveh mesecih se na 21. nedeljo med letom ponovi isti evangelij, ki smo ga slišali v nedeljo, 29. junija, na praznik apostolov Petra in Pavla. Zame kot komentatorja je to poseben izziv, saj se po eni strani ne bi rad ponavljal, po drugi pa ne bi rad šel mimo bistvenega sporočila, ki sem ga nakazal v svojem prvem komentarju. Pomagal si bom z umestitvijo Petrove izpovedi vere v Jezusov eksistencialni kontekst, kar mi bo dovolilo, da ta pomembni dogodek osvetlim še z druge strani.

Od tistega trenutka naprej. Za evangelista Mateja je Petrova izpoved vere v Cezareji Filipovi središčnega pomena. Sklene prvo obdoblje Jezusovega življenja in delovanja. Takoj po Petrovi izpovedi se že začne drugo, še pomembnejše obdobje, ko se Jezus zavestno odloči in napoti proti Jeruzalemu, kraju svoje obsodbe in smrti. Evangelist Matej to pove z zgoščenim in jasnim sporočilom: »Od takrat (nekateri prevajajo s poudarkom: Od tistega trenutka naprej) je Jezus začel svojim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh