Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovo od pomladi

Objava: 23. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2014 / 10:48

Slovo od pomladi

Volilna zmaga SDS in 436 tisoč glasov za stranke slovenske pomladi je realnost izpred desetih let, ki se zdi blizu in hkrati daleč.

Volilna zmaga SDS in 436 tisoč glasov za stranke slovenske pomladi je realnost izpred desetih let, ki se zdi blizu in hkrati daleč. Desetletje – premalo za menjavo volilnih generacij in hkrati več kot dovolj za spremembo v politični strategiji, ki posledično prepriča le še 262 tisoč državljanov, dvema katastrofalnima mandatoma političnih nasprotnikov navkljub. Kako je kaj takega mogoče, je ključno vprašanje, na katerega si morajo s priznanjem lastnih zmot odgovoriti strategi dominantne politike na desnici. Prelaganje krivde na obstoječega, a 2004 dokazano premagljivega »zunanjega sovražnika«, bi pomenilo zgolj podaljševanje sedanje agonije.

Za začetek je dovolj preveriti zmagovito formulo iz časa še večjega medijskega, gospodarskega in (civilno)družbenega monopola levice, kot ga imamo danes. Ta je vključevala osredinjenje na bistvene razvojne dileme države, kar je prvič po osamosvojitvi prepričalo sredinsko usmerjeno volilno telo, da je desnica konceptualno in kadrovsko spo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh