Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kulturni večer ob izidu pesniške zbirke Samotna pot

Objava: 27. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2014 / 14:33
Kulturni večer ob izidu pesniške zbirke Samotna pot

Kulturni večer ob izidu pesniške zbirke Samotna pot

V četrtek, 4. septembra, je bil v knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici dobro obiskan kulturni večer ob izidu pesniške zbirke Samotna pot.


V četrtek, 4. septembra, je bil v knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici dobro obiskan kulturni večer ob izidu pesniške zbirke Samotna pot (Založba 2000) premskega pesnika, duhovnika in prevajalca Vilija Steguja. Ob tej priložnosti je bila odprta tudi razstava njegovih knjig in prevodov ter njemu posvečenih publikacij.

Drugo, dopolnjeno izdajo Stegujevih pesmi, v kateri so objavljene tudi lansko leto odkrite mladostne poezije, so predstavili Pavel Bratina, urednik Peter Kovačič Peršin, prof. dr. Denis Poniž in dr. Edvard Kovač (čigar misli je prebral pesnikov brat Jože Stegu). Ker je bil večer v prvi vrsti namenjen branju Stegujeve poezije – recitirala je Slava Kucler, za zvočno kuliso in primerno ubranost pa sta skrbeli solistka Mojca Miklavčič in pianistka Jelka Beltram Kovačič – so bile v tem duhu podane tudi misli nastopajočih govorcev. Vili Stegu se je ro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh