Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medene tepke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2014 / 13:57
Medene tepke

Medene tepke

Z užitkom mečem tepke v košaro ob misli, da jih bom v glavnem posušila, trde pa pustila, da se omedijo, in jih vsak dan nekaj pojedla.


Z užitkom mečem tepke v košaro ob misli, da jih bom v glavnem posušila, trde pa pustila, da se omedijo, in jih vsak dan nekaj pojedla. Upam, da bom s svojim zgledom navdušila tudi domače. Ko se poslovim od mogočnega starega drevesa, pomislim, koliko časa bo še vzdržalo. Prav je, da če imamo možnost, zasadimo mlade tepke. Plodovi bodo hranili naslednje generacije.

Kaj pa bi lahko iz tepk pripravili danes? Številni pridni kmetje tepke skladiščijo v sode za pripravo žganja. Nekaj malega jih tudi posušimo. Če so plodovi veliki ali nas motijo pečke, sušimo prerezane, a jih raje posušimo v sušilniku, saj bi sicer privabile številne mušice, na zraku oksidirale in zgnile. Marsikdo meni, da je predel okrog pečk najbolj okusen, zato muhe in peščišča ne odstranjujte. Poskusimo pa lahko še tako, da s kavno žličko ali žličastim nožkom odstranimo muho in peščišče. Tak...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh