Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesenske bučne pite

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2014 / 11:40
Jesenske bučne pite

Jesenske bučne pite

Jesenske buče so se kar prijele, celo na policah v trgovinah žarijo buče hokaido.


Jesenske buče so se kar prijele, celo na policah v trgovinah žarijo buče hokaido. Upam, da vam jih je uspelo pridelati. Kremno juho že znate skuhati, popečete jih v pečici ali na ponvi kot krompir, morda ste jih vložili kot kumarice. Kaj pa bučne pite? Tokrat vam ponujamo slane in sladke.

Z bučami se ujamejo vsa listna zelišča iz našega vrta, pa še ingver, poper, čili, kari, muškatni orešček, limona, kis. Sladke začimbe za buče pa so cimet, kardamom, rum, vanilja. Pri bučni kuhariji moramo upoštevati, da bodo kuhane ali pečene buče vedno potegnile na sladko. Če tega ne želimo, jih začinimo z malo limoninega soka, kisa ali kisle smetane.

SLANA BUČNA PITA

Testo:

275 g pirine polnovredne moke (lahko tudi bele pšenične)
Ľ žliCe soli
˝ dl (50 ml) oljčnega olja
1 ľ dl (175 ml) vode

Nadev:

50...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh