Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Pavio

Objava: 25. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2014 / 13:43
Romanje v Pavio

Romanje v Pavio

V četrtek, 18. septembra, smo se farani iz Strug na Dolenjskem odpravili na tridnevno romanje v Pavio, na grob sv. Avguština, našega farnega zavetnika.


V četrtek, 18. septembra, smo se farani iz Strug na Dolenjskem odpravili na tridnevno romanje v Pavio, na grob sv. Avguština, našega farnega zavetnika. V zgodnjih jutranjih urah smo se veselo razpoloženi izročili v božje varstvo ter z molitvijo in petjem pričeli naše romanje pod duhovnim vodstvom župnika Marinka Bilandžića. Po poti smo na avtobus sprejeli še romarje, ki so se prek agencije Trud prijavili na to romanje tudi iz drugih krajev Slovenije. Odprtega duha za sveto smo vso pot, še posebej na grobu sv. Avguština, doživljali nepozabne trenutke povezanosti in z veseljem sodelovali pri maši s petjem in branjem.

Raznoliko družbo romarjev je navdušil odličen vodnik Tadej Jakopič, ki nam je vso pot razlagal zgodovino krajev, skozi katere smo se vozili, in nam približal sakralne objekte, ki smo jih obiskali. Hvaležni Bogu za ta dar smo se navdušeni romarji dogov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh