Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslovitev obnovljenega križa

Za vas piše:
Bojan Zadravec
Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2014 / 14:51
Blagoslovitev obnovljenega križa

Blagoslovitev obnovljenega križa

V nedeljo, 19. oktobra, je bila blagoslovitev obnovljenega križa, ki ga je leta 1855 postavil znameniti Beltinčan Andrej Peterka.


V nedeljo, 19. oktobra, je bila blagoslovitev obnovljenega križa, ki ga je leta 1855 postavil znameniti Beltinčan Andrej Peterka, leta 1967 pa obnovil Jožef Jerebic. Znamenje so obnovili tudi leta 2008, a so železen križ na betonski podlagi vandali pred dvema letoma polomili, se nad razpelom znesli in ga odvrgli. Domačini so križ shranili, ga letos dali popraviti in ga namestili na njegovo mesto. Uredili so tudi okolico. Zanjo skrbi domačin Franc Novak, ki se je skupaj s Silvom Škafarjem prvi zavzel za obnovo.

Med prebivalci v dolnjem delu Beltincev so začeli zbirati donacije. Z denarjem, ki jim je ostal, so pogostili številne zbrane, ki so se udeležili blagoslovitve. Križ je blagoslovil župnik Alojz Benkovič ob sodelovanju bogoslovca domačina Aljaža Baša. Zapel je beltinski cerkveni pevski zbor. Vaščani in drugi, ki hodijo mimo starega Peterkovega križa, imajo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh