Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina poje

Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2014 / 12:59
Družina poje

Družina poje

V soboto, 18. oktobra, je kulturno-umetniško društvo »Pod lipo« Adergas pripravilo že četrto prireditev z naslovom Družina poje.


V soboto, 18. oktobra, je kulturno-umetniško društvo »Pod lipo« Adergas pripravilo že četrto prireditev z naslovom Družina poje. Nastopilo je devet družin, skupin in posameznikov, ki ohranjajo ponarodele in stare ljudske pesmi. Ubrano so zapele družine Sirc, Maček, sestri Jelka in Brigita ter brat Štefan Plevel, bratje Kosirnik, otroški zbor iz Adergasa, Rekarjevi, Vidmarjevi in Pristavovi, sestre Lombar iz Babnega Vrta in drugi. Najštevilnejša je bila 17-članska družina Vreček z Zgornjega Brnika. Ne vidimo jih skupaj samo na prireditvah, ampak tudi pri slovesnih mašah.

Nastopili so tudi glasbeniki iz Trboj, Babnega Vrta in Šenčurja. Vsi pevci in obiskovalci so ob koncu prireditve zapeli pesem Pod rožnato planino. Predsednik društva Franci Sirc se je za odlično vodenje zahvalil Angelci Maček z željo, da bi pripravila še več takšnih prireditev. Nad prireditvijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh