Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomnili se bodo nadškofa Sedeja

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2014 / 14:03
Spomnili se bodo nadškofa Sedeja

Spomnili se bodo nadškofa Sedeja

Goriški nadškof mons. Carlo Roberto Maria Redaelli je na tiskovni konferenci 7. oktobra predstavil svoje pastirsko pismo o Cerkvi, ki posluša in sprejema.


Goriški nadškof mons. Carlo Roberto Maria Redaelli je na tiskovni konferenci 7. oktobra predstavil svoje pastirsko pismo o Cerkvi, ki posluša in sprejema. Poleg tega je napovedal, da se bodo 28. novembra v Marijinem romarskem svetišču na Sveti Gori spomnili goriškega nadškofa dr. Frančiška Borgia Sedeja. Rodil se je 10. oktobra 1854 v Cerknem, umrl je 28. novembra 1931 v Gorici, pokopali so ga 3. decembra 1931 na Sveti Gori (na fotografiji nagrobna plošča v baziliki). Zaradi nevzdržnega pritiska italijanskih fašističnih oblasti se je po 25 letih nadškofovske službe tej odpovedal in se upokojil. Za prihodnje leto pa je nadškof Redaelli ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne napovedal srečanje s sosednjimi škofijami.

COLOMBO – Predstavnik kabineta šrilanške vlade Keheliya Rambukwella je napovedal, da bodo na Šrilanki predčasne predsedniške volitve v janua...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh