Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvala! Komu že?

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 08. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2014 / 13:22

Hvala! Komu že?

Hvaležnost je cenjena vrednota v družbi. Nanjo opozarjajo vzgojitelji, o njenih blagodejnih učinkih pišejo revije za samopomoč in vprašanja duha in srca.
Hvaležnost je cenjena vrednota v družbi. Nanjo opozarjajo vzgojitelji, o njenih blagodejnih učinkih pišejo revije za samopomoč in vprašanja duha in srca. Ameriška televizijska zvezdnica Oprah Winfrey je pred leti v ZDA pognala v tek modni val s svojim dnevnikom hvaležnosti. Prav v teh dneh se po facebooku med nami širi » sedemdnevnica« hvaležnosti, ko posameznik vsak dan javno zapiše tri stvari, za katere je hvaležen, in ob tem izzove tri prijatelje, da storijo enako.

Lepo je videti, kako hvaležnost priteguje pozornost javnosti, zato velja spomniti na nekaj njenih posebnosti. Ta notranji vzgib vedno predpostavlja nekoga, h kateremu je usmerjen. Hvaležni smo lahko samo nekomu. Hvaležnost nas vodi k spoznavanju in priznavanju tistega, ki je z nami vzpostavil odnos ter nam je nekaj dobrega storil. Tako nas hvaležnost za trajne dobrine in presežne vrednote lahko usmerja k Bogu, izviru vsega dobrega, resničnega in lepega.

Pogoj za hvaležnost je poni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh