Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2014 / 13:24
Kaki

Kaki

Klicala me je prijazna gospa iz Ajdovščine in mi ponudila kaki. Pravi, da kuha sok, marmelade letos ne bo, saj ima še lansko.
Klicala me je prijazna gospa iz Ajdovščine in mi ponudila kaki. Pravi, da kuha sok, marmelade letos ne bo, saj ima še lansko.


Njej in vsem, ki imate veliko kakijev, predlagam, da plodove sušite. Potrebujemo plodove, ki so še dokaj čvrsti, saj se omehčani težko posušijo do konca. Za delo se nujno opremimo z ostrim nožem, saj je lupina običajno kar čvrsta. Potem potrebujemo le še dobro voljo in čas, da vse razrežemo, in že vklopimo sušilnik. Delo teče res hitro in že bomo vklopili sušilnik. Kdor prostor ogreva s kaminom, pa lahko poskusi tudi tako. Kaki tako kot drugo sadje sušimo pri 57 °C. V tem času so, če sušimo na odprtem, še vedno neprijeten gost vinske mušice. Čas sušenja je seveda odvisen od debeline rezin, traja pa morda malo več kot pri jabolkih. Suh kaki lahko uporabimo tudi v pecivih, recimo mafinih. Tudi s čokolado omočeni suhi krhlji so m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh