Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred obiskom papeža Frančiška v Strasbourgu

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2014 / 13:38

Pred obiskom papeža Frančiška v Strasbourgu

Predsednik COMECE kardinal Reinhard Marx od bližnjega papeževega obiska in govora v Evropskem parlamentu in Evropskem svetu v Strasbourgu pričakuje tudi spodbude za mir in spravo v Evropi.

Predsednik COMECE kardinal Reinhard Marx od bližnjega papeževega obiska in govora v Evropskem parlamentu in Evropskem svetu v Strasbourgu pričakuje tudi spodbude za mir in spravo v Evropi: »Govoriti mora tudi o vojni na naši celini.« Pri tem je mislil na vstajo separatistov v Donesku in Lugansku, ki jih podpira Moskva. Kardinal je pozdravil papeževo odločitev, da bo obiske na stari celini (v politični Evropi) začel z obiskom evropskih ustanov. »To je znamenje, da je Evropa pomembna zveza držav.« Kardinal Marx meni, da bo papež osrednjo pozornost v govoru namenil siromašnim Evropejcem ter da bo kljub gospodarski in denarni krizi na stari celini opozoril na pot solidarnosti v prihodnosti.

V Evropskem parlamentu je doslej edini od papežev leta 1988 govoril Janez Pavel II. Povabilo papežu Benediktu XVI. je ostalo neuresničeno, ker je prej odstopil. Obisk papeža Frančiška v Strasbourgu bo njegovo prvo potovanje v državo EZ zunaj Italije.

<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh