Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Farizeji

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 06. 12. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2014 / 12:51

Farizeji

V medijih je v soboto zaokrožila novica, da je ravnatelj »ene izmed mariborskih srednjih šol« naredil samomor, potem ko je po spletu zaokrožil posnetek, na katerem naj bi bila v prostorih šole intimna z učiteljico matematike.

V medijih je v soboto zaokrožila novica, da je ravnatelj »ene izmed mariborskih srednjih šol« naredil samomor, potem ko je po spletu zaokrožil posnetek, na katerem naj bi bila v prostorih šole intimna z učiteljico matematike. Predvidevam, da vsi veste, za katero zgodbo gre, večina tudi, za ravnatelja katere šole. Saj je večina medijev zgodbo neutrudno napihovala in ponavljala pred tem žalostnim dogodkom.

So ravnatelja čez rob potisnili samo mediji? Oni so prilivali olje na ogenj in neusmiljeno podžigali v ljudeh tisto najslabše: voajersto, privoščljivost, zgražanje, uživanje v nesreči drugega, ne nazadnje nevo­ščljivost. Vsak, ki je kliknil
in si ogledal sporni posnetek, je enako nemoralen kot dom­nevna ljubimca. Obsojati ju na podlagi nepreverjenega posnetka je farizejsko.

Družba je delovala izrazito farizejsko, tako kot mediji. Ni slišala Jezusovih besed: »Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen.« Od farizejev smo napredovali samo toliko, da smo pred javni l...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh