Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolčno pecivo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2014 / 14:10
Jabolčno pecivo

Jabolčno pecivo

Včasih me zagrabi želja po nečem sladkem, nasitnem, pa vseeno vsaj približno zdravem. In jabolka so v ta namen zelo uporabna. V mojem otroštvu smo imeli doma tolikšen sadovnjak, da smo imeli jabolka in hruške za vso sezono, pa še prodali smo kak kilogram. V otroštvu se res oblikujejo osnovni okusi in lahko rečem, da me izmed novih sort jabolk le sorta topaz spominja na tisti čas. Jabolko, v katerega z veseljem zagrizneš in poješ vse, z muho in pečkami vred. Precej kislo, pa tudi sladko in čvrsto, malce kašasto. Vse te lastnosti s pridom uporabimo pri pecivih, pitah in zavitkih. Le eno pomanjkljivost imajo. Cena jabolk topaz je tako visoka, da jih je škoda predelovati v pecivo. Če imamo srečo, naletimo na kosmače, sorto jabolk, ki je kot nalašč za predelavo v čežane in peciva.

Nekatere sorte jabolk med toplotno obdelavo sploh ne razpadejo, denimo novi sorti fuji in gala. Torej moramo vsaj približno vedeti, s kakšno sorto imamo opravka oziroma kako se obnese v kuhinji. To naj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh