Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uporaba starega kruha

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2014 / 14:28
Uporaba starega kruha

Uporaba starega kruha

V sodobnih domovih se skoraj vsak dan sprašujemo, kaj narediti s starim kruhom in tudi drugimi ostanki hrane. Če imamo doma domačo žival, ki ima rada suh kruh, ni težav. Če redimo kokoši, pujska ali kakšno večjo žival, še manj. Marsikdo kruh posuši za drobtine ali ga uporabi v bolj žlahtne namene.

Kje začeti? Domov pridemo lačni, zaželimo si kruha, a glej ga zlomka, samo dva dni star kruh najdemo. Časa za peko novega ni, zato kruh narežemo na kocke poljubne velikosti, poškropimo z oljčnim oljem, po želji potresemo z začimbami (predvsem česen se zelo poda) in v ponvi ali pečici, ogreti na 200 °C, opečemo toliko, da pozlati. Kocke stresemo na krožnik in postrežemo še tople. Poleg lahko ponudimo skledo solate, rezine sira ali mesnin, pomakamo v kislo smetano ali kako drugo omako.

Če imamo opekač kruha, ki kruh le popeče, ne pa stisne, smo na konju. Star kruh lahko osvežimo v minuti. Namazan z maslom ali drugim namazom marsikomu tekne bolj kot svež.

Če ocvrem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh