Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladke in slane

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2014 / 15:04
Sladke in slane

Sladke in slane

Še malo, pa bo spet prišel postni čas. Prav je, da se nanj pripravimo. Morda je prvi korak, da se navadimo na priboljške brez sladkorja in moke. Vsi se želimo sladkati, pa se zadržujemo, kajne? No, tokrat bi vam radi ponudili nekaj nasvetov, kako se na preprost način zdravo pocrkljate.

Za zgoščevanje uporabljamo lanena semena. Najbolje je, če jih zmeljemo s pomočjo kavnega mlinčka, da hitro nabreknejo in se zgostijo kašo. Uporabljamo tudi kaljena semena. Pšenica in rž kalita odlično. Poiščimo ajdovo kašo zelenkaste barve. Rdeče rjava ne bo kalila. Semena čez noč namočimo, zjutraj odcedimo in dobro splaknemo, vso vodo odlijemo in pokrijemo, da se ne izsuši. Zvečer in naslednje jutro spet splaknemo, nato pa že porabimo.

Količina vode, ki je navedena, ni obvezujoča.

Ko so ploščice na eni strani suhe, jih obrnemo neposredno na pladenj, ni jih treba več polagati na papir.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh