Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ilonka Treiber praznovala 103. rojstni dan

Objava: 04. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2015 / 12:35
Ilonka Treiber praznovala 103. rojstni dan

Ilonka Treiber praznovala 103. rojstni dan

V Domu starejših občanov Lendava, ki letos obhaja 20-letnico delovanja, je v torek, 2. decembra, najstarejša stanovalka Ilonka Treiber praznovala 103. rojstni dan.


V Domu starejših občanov Lendava, ki letos obhaja 20-letnico delovanja, je v torek, 2. decembra, najstarejša stanovalka Ilonka Treiber praznovala 103. rojstni dan. Dogodek pa je bil pomemben tudi za dvojezično župnijo Lendava, kajti pred leti, ko je Ilonka še živela na svojem domu pod obronki lendavskih goric, je pogosto hodila k maši v župnijsko cerkev. Sedaj prebiva v domu starejših, kamor prihaja duhovnik, ki mašuje v večnamenskem prostoru. Tudi Ilonka se je še pred kratkim rada udeleževala teh maš, toda sedaj je lahko samo še v svoji sobi, kjer pogosto moli in poje cerkvene pesmi.

Ilona Trajber se je rodila v vasi Dolnji Lakoš pri Lendavi, izhaja iz številne delavsko-kmečke družine. Njen mož je imel v Lendavi čevljarsko delavnico, Ilona mu je večkrat tudi pomagala, ob tem pa pripravljala hrano za moževe delavce. V zakonu je povila sinova Jožefa in Karla. Pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh