Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ostrejši ukrep zoper Femen

Objava: 03. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2014 / 09:34

Ostrejši ukrep zoper Femen

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je potrdil, da so tokrat vatikanske sodne oblasti ostreje postopale zoper aktivistko ukrajinskega feminističnega gibanja Femen.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je potrdil, da so tokrat vatikanske sodne oblasti ostreje postopale zoper aktivistko ukrajinskega feminističnega gibanja Femen, znanega po razkazovanju golega oprsja z raznimi izzivalnimi napisi na njih, kot je bilo to pri prejšnjih demonstracijah. Sodnik je Jano Aleksandrovo Azhadanovo sicer oprostil zaporne kazni, ji je pa prepovedal, da bi še kdaj prestopila meje Vatikana, vstopila v baziliko sv. Petra in v eksteritorialne vatikanske kraje.

Njeno prijetje in pridržanje v preiskovalnem priporu od 25. do 27. decembra, ko jo je zaslišal, je ocenil kot pravno upravičeno. Aktivistka Femena je namreč na božič med papeževim opoldanskim govorom »mestu Rimu in vsemu svetu« privihrala k jaslicam na Trgu sv. Petra, vzela iz njih kipec Jezusa ter izrekala žaljive besede na račun papeža in Cerkve. Na njenem golem oprsju je s črnimi črkami pisalo: Bog je ženska. Protestnico so prijeli vatikanski orožniki, jo pokrili z odejo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh