Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmev iz tujine ob smrti dr. Ivana Merlaka

Objava: 07. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2015 / 13:12

Odmev iz tujine ob smrti dr. Ivana Merlaka

Po smrti nekdanjega glavnega in odgovornega urednika Družine dr. Ivana Merlaka prihajajo izrazi sožalja in odmevi nanj in na njegovo zahtevno delo tudi iz tujine.

Po smrti nekdanjega glavnega in odgovornega urednika Družine dr. Ivana Merlaka prihajajo izrazi sožalja in odmevi nanj in na njegovo zahtevno delo tudi iz tujine, kjer je navezal vrsto dobrih odnosov in sodeloval s katoliškimi časnikarji in društvi, posebej v nemškem govornem okolju. Predsednica zveze avstrijskih katoliških časnikarjev Gabriele Neuwirth je zapisala: »Prelat Ivan Merlak je bil desetletja povezan z avstrijsko zvezo katoliških publicistov in publicistk. Izgubili smo zvestega in ljubeznivega slovenskega prijatelja.

Zaradi njegovega zavzemanja je prišlo do srečevanj med medijskimi delavci iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Švice in Južne Tirolske še za časa komunizma v tedanji Jugoslaviji pred slabega pol stoletja. Avstrijski mediji se prelatu Merlaku zahvaljujejo za globok vpogled v dejanske razmere na območju Slovenije, ko je bil komajda možen pretok informacij. Za obe strani so bili pomembni obiski članov avstrijske zveze katoliških časnikarjev, publi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh