Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov portreta velikega dobrotnika

Objava: 28. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2015 / 11:21
Blagoslov portreta velikega dobrotnika

Blagoslov portreta velikega dobrotnika

Inšpektor salezijanske skupnosti Janez Potočnik je ob 10-letnici salezijanskega zavoda Marianum blagoslovil portret dr. Ernesta Frumna.


Inšpektor salezijanske skupnosti Janez Potočnik je v petek, 13. marca, ob desetletnici salezijanskega zavoda Marianum Veržej na Kovačičevem večeru blagoslovil portret dr. Ernesta Frumna, velikega dobrotnika Marijanišča. Blagoslovitve so se poleg veržejskih salezijancev udeležili še sobratje od drugod, domači župljani, nečakinja Angela Frumen in drugi Frumnovi sorodniki iz Otovcev na Goričkem.

Dr. Ernest Frumen se je rodil 5. julija 1916 v Otovcih. Po študiju prava v Ljubljani je leta 1942 dosegel doktorat. Po koncu druge svetovne vojne je emigriral v Kanado. Kot večina Slovencev se je tudi on hitro znašel in se zaposlil pri naftnem podjetju, kjer so mu kmalu zaupali večje odgovornosti in je postal zelo uspešen. V bližini Hamiltona se je občasno srečaval s salezijanci, ki delujejo v župniji sv. Gregorija Velikega. Dr. Frumen je umrl leta 2013 v domu starejših v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh