Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osebni zapiski sv. Janeza Pavla II.

Objava: 28. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2015 / 08:32
Osebni zapiski sv. Janeza Pavla II.

Osebni zapiski sv. Janeza Pavla II.

V knjigi Ves sem v Božjih rokah so objavljeni osebni zapiski Janeza Pavla II., ki so nastajali med letoma 1962 in 2003 ter razkrivajo papeževo duhovno življenje.
Ob deseti obletnici smrti in prvi obletnici kanonizacije sv. papeža Janeza Pavla II. bodo njegovi osebni zapiski te dni izšli tudi v slovenščini pri založbi Družina. Zbrani so v knjigi Ves sem v Božjih rokah in so ključ za razumevanje njegove globoke duhovnosti in nekakšen zametek teologije, ki jo je kasneje razvil v svojih papeških okrožnicah. Odstirajo nam doslej neznano plat človeka, ki smo ga poznali kot krakovskega in rimskega škofa in nam dajejo vpogled v njegov osebni odnos z Bogom. Spremno besedo k slovenski izdaji je napisal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Knjiga vsebuje zapiske z duhovnih vaj, ki jih je Karel Wojtyla opravljal v letih med letoma 1962 in 2003 kot krakovski pomožni škof in nadškof, kardinal in papež. Pisal jih je v dva skromna rokovnika (za leti 1962 in 1985), ki ju je izdala milanska nadškofija. V prvem so zapis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh