Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi med zadnjimi

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 28. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2015 / 12:50
Prvi med zadnjimi

Prvi med zadnjimi

Prvi pomladni znanilci nam prijazen in življenja poln letni čas naznanjajo že zelo zgodaj, ko se še borijo s snegom in nizkimi nočnimi temperaturami.


Prvi pomladni znanilci nam prijazen in življenja poln letni čas naznanjajo že zelo zgodaj, ko se še borijo s snegom in nizkimi nočnimi temperaturami. Te lahko utrnejo marsikatero preuranjeno cvetko ali neučakano žuželko. Z vsakim novim dnem pa zima izgublja bitko. Barve cvetov, ptičja pesem in brenčanje žuželk bodo vsak čas popolnoma izpodrinile zimsko turobnost. Vendar za nekatere ta čas še vedno ni dovolj primeren za življenje na prostem. Razvajenci zahtevajo več sonca in daljših dni, zato se pojavijo šele potem, ko so se mnogi že zdavnaj privadili tegobam in sladkostim življenja.

Kačji pastirji so med zadnjimi, ki se spomladi pridružijo drugim žuželkam. To so živali sonca, saj jih ob oblačnem vremenu ne bomo videvali, kaj šele, da bi se spreletavali takrat, ko vladajo še jutranje slane. Njihove sestavljene ali fasetne oči, v katerih je lahko tudi 30 000 očesc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh